Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού και του Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών στη Σιδηροδρομική Σήραγγα του Αιγίου για να «επιθεωρήσουν» εκεί το εκτελούμενο σιδηροδρομικό έργο, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών επισκέφθηκε ένα έργο για το οποίο υπενθυμίζουμε στον κύριο Υπουργό, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο 2009.
Μέχρι σήμερα έχει κατασκευασθεί το 60% περίπου του έργου και σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν θα έχει ολοκληρωθεί ούτε ένα χρόνο μετά.
Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας στο Σιδηρόδρομο τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια χαρακτηρίζονται από μακαριότητα και κακοδιαχείριση που οδήγησαν τον Οργανισμό σε δυσβάσταχτο δανεισμό, με αποτέλεσμα από 3,2 δις € που ήταν το χρέος το 2004, να εκτιναχθεί το 2009 περίπου στα 9 δις €.
Τα μεγάλα έργα υποδομής στο δίκτυο και στον εξοπλισμό του ΟΣΕ που είχαν δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχουν καθυστερήσει εγκληματικά και απωλέσθηκαν πόροι εξασφαλισμένοι ύψους ενός δις Ευρώ από το Γ’ Κ.Π.Σ.»